ЛІКУВАННЯ КОРЕНЕВИХ КАНАЛІВ

Якщо каріозний процес зайшов так далеко, що зачепив вже судинно-нервовий пучок зуба- пульпу (так званий «нерв»), необхідне ендодонтичне лікування: видалення пульпи і наступне пломбування кореневих каналів. І тут головним фактором, що визначає успіх лікування, є якісне пломбування кореневих каналів.

Зараз при визначенні довжини каналів лікар оперує величинами порядку 0,5 мм в ту чи іншу сторону. Тільки така висока точність маніпуляцій може дати лікарю і пацієнту впевненість в тому, що депульпований (той, що втратив «нерв») зуб довгі роки буде служити вірою і правдою, не створюючи пацієнту (а значить і лікарю) страждань і проблем. А з урахуванням того, що сучасні технології дозволяють багаторазово (практично необмежена кількість разів) замінювати свої старі зношені протези і пломби, стає зрозумілою важливість хорошого, міцного «фундаменту», яким і є грамотно запломбований кореневий канал.

лікування кореневих каналів

На жаль, часто доводиться стикатись з такими ситуаціями, коли або з вини пацієнта, що вчасно не звернувся по допомогу, або внаслідок незадовільно проведеного раніше пломбування кореневих каналів, зуб починає нити, боліти при накушуванні, з’являється характерне відчуття «виросшого зуба», неприємний запах і інші симптоми періодонтиту — запалення кореня зуба.

лікування кореневих каналів

Але не варто поспішати видаляти такий зуб, в сучасній ендодонтії існує ціла лінійка препаратів і методик, які дозволяють вилікувати і зберегти такі, здавалось би, «безнадійні», з точки зору стоматології ХХ сторіччя, зуби. Це, звісно, не означає, що врятувати можна всі запущені зуби, але ще раз хочеться сказати: не поспішайте з видаленням,це Ви завжди встигнете зробити.

Коментарі користувачів(0)
На даний момент коментарів немає

Добавити коментар